NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı (NEVESOB) 24 oda, son günlerde yaşan terör olaylarını kınadı.

NEVESOB Başkanı İsmail Ördü, oda yöneticileri adına Esnaf Konağı'nda yaptığı açıklamada, son günlerde artan terör olaylarına ortak tavır koymak, şehrin her türlü toplumsal olaya sessiz kalışına, tepki göstermemesine son vermenin bir kıvılcımını oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin, yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgasıyla geçmişte olduğu gibi yine karşı karşıya olduğunu belirten Ördü, "Maalesef menfur terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, asker ve polisimizi şehit verdik. Millet olarak bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duymaktayız" dedi.

Her türlü terörün özgürlükleri kısıtladığını, dikkatleri dağıttığını ve kaynakları tükettiğini kaydeden Ördü, "Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor. Terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına millet olarak izin vermeyeceğiz. Ülkemizin birliğine ve refahına sahip çıkacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin bütünlüğünü koruma, halkın esenliğini sağlama, güven ve huzuru hukukun içinde kalarak hayata geçirmenin devletin asli görevi olduğunu dile getiren Ördü, şöyle devam etti:

"Ancak ne hazindir ki 7 Haziran seçimlerinden bugüne siyasiler elini taşın altına koymaya çekinmekte ve sorumluluk almaktan kaçınmaktadır. Ülkemizin içeride ve dışarıda yaşamakta olduğu terör sorunu, anaların gözyaşları ve her gün bir vatan evladını kaybetmemiz siyasiler tarafından dikkatle üzerinde durulması gereken en önemli konudur. Çözümün birlik beraberlikte olduğunu tüm dünyaya göstermek adına Meclis'te grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin bir araya gelmeleri, binlerce insanımızın hayatına mal olan bu terör olaylarının artık kökünden kazınması için ortak bir zeminde siyasi ve iktidar hesaplarını bir yana bırakarak buluşması, ortak ve net bir tavır tutunması gerekmektedir."

HDP'nin terör olaylarındaki tutum ve davranışlarını da eleştiren Ördü, şunları kaydetti:

"Siyasi parti' adı altında adeta terör örgütünün kurumsal temsilcisi gibi pervasızca açıklama yapan, özerklik talep eden HDP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında hala durabilmesi sivil toplum kuruluşları ve millet olarak kanımıza dokunmaktadır. HDP'nin sorumsuzlukları ve haddi aşan açıklamalarına karşı devletin gücünün gösterilerek gerekiyorsa 3 partinin mevcut milletvekili gücüyle anayasal değişiklik yapılarak gereken cevabın ve dersin verilmesi önem ve gereklilik arz etmektedir. Resmi veya gayri resmi yollar kullanılarak anayasal hakların verdiği yetkileri kötü amaçlarına alet etmek isteyenlere, ülkemizin toprak bütünlüğünü bozmak için tüm çabayı sarf edenlere gereken cevap net bir şekilde verilmelidir."