NEVŞEHİR (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Koordinatörlüğü öncülüğünde Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine insani yardım malzemesi gönderildi.

Gülbahçe Parkı önünde toplanan İHH gönüllüleri adına açıklama yapan Asiye Yalap, ramazanda başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerden temel gıda, ilaç ve tıbbi malzeme toplandığını söyledi.

Nevşehir'den Suriye'ye 123'üncü yardım tırını gönderdiklerini belirten Yalap, "Her ramazanda yeryüzünü kana buluyorlar. İslam ümmetine huzur içinde oruç tutmalarını bile çok görüyorlar. Arakan kan gölü olmuş, Doğu Türkistan zulüm görmede zirve yapmış. Bir adım ötede soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz Bayır Bucak Türkmenleri evinden ve coğrafyasından hicrete zorlanmış. Emperyalizm güçler doğacak çocukların hayatına bile ipotek uygulamış, bunlar kimin umurunda" diye konuştu.

Yalap, Bayır Bucak Türkmenlerini kardeşleri olarak gördüklerini vurgulayarak, yaşananlar karşısında sessiz kalmayacaklarını ve yardımların devam edeceğini kaydetti.

Sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Yalap, "Çocuklar öldürülüyor, babalar katlediliyor, anneler ise çaresizlik içerisinde hayatlarından bezdiriliyor. İnsanlığımızdan utanır olduk. Yeni dünya düzeni kurmak isteyenlerin insanlığı buysa alsın, başlarına çalsınlar. Ufukta özgür ve inançları doğrultusunda dünyaya örnek bir İslam medeniyeti mutlaka kurulacaktır. Buna ümidimiz sonsuzdur. Zalimin zulmü yanına kar kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra yardım tırı, dualarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH Koordine Merkezine uğurlandı.