NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla "Oyun Kütüphanesi Projesi" hayata geçirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyeleri ve 19 Mayıs İlkokulu öğrenci velilerinin desteğiyle okulda oluşturulan kütüphanede, 400 farklı oyun bulunuyor.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, projeyle oyunun çocuğun dünyasındaki yerine dikkati çekmek istediklerini belirterek "Çocukların zihinsel ve kas koordinasyonunun geliştirilmesi amacıyla hem bizim geleneksel oyunlarımız hem de modern dünyanın geliştirdiği oyunlar var" dedi.

Kütüphanedeki oyunların çocukların velileriyle vakit geçirmesine de katkı sağlayacağını anlatan Şimşek şunları kaydetti:

"Oynarken çocukların konsantrasyonunu artırmak, kişisel ve psikolojik gelişimlerini sağlamak amacıyla hazırlanmış bir proje. Burada üyelik modeli var, üye olan veliler buradan dilediği bireysel veya takım oyununu alacaklar ve belirli bir süre sonra teslim edecek. Bu durum hem çocuğun bilgisayar ve televizyon karşısında vakit harcamasını önleyecek hem de ailesiyle keyifli vakit geçirerek gelişimine katkı sağlayacak. Eğitimde nitelik anlamda çalışmalarımız var bu da onlardan birisi. Benim çocukluğumdaki topaç oyunu var, ahşap oyunlar, çeşitli takım oyunları ve bilimsel öğretileri olan oyunlar mevcut."

Proje sayesinde ilk defa bir okul bünyesinde oyun kütüphanesi kurulduğunu vurgulayan Şimşek, "Geleneksel kütüphane anlayışı buraya uygulandı. Burada kitap yerine ödünç olarak oyun veriliyor" ifadesini kullandı.