NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen diksiyon kursunda üniversite öğrencilerine etkili konuşmanın ayrıntıları anlatılıyor.

Gençlik Merkezi Müdürü Selahattin Ersen Dörtkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplum önünde konuşmaktan çekinen kişilerin kendilerini net ve doğru ifade edebilmelerine imkan sağlamak amacıyla diksiyon kurslarının düzenlendiğini kaydetti.

Yapılan araştırmalara göre çoğu insanın toplum önünde konuşamama yönünde korkularının olduğunu belirten Dörtkol, "Gelecekte meslek sahibi olacak gençlerimiz için bu eğitimleri düzenliyoruz. Birçok insan topluluk önünde konuşmaktan çekiniyor.Bunun altında yatan en önemli neden insanların önünde komik durumlara düşmek veya rezil olmak korkusu olduğu uzmanlarca sıkça ifade ediliyor. Gençlerimizin bu yöndeki korkularını yıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Dörtkol, Nevşehir Gençlik Merkezinde diksiyonun yanı sıra ebru, resim, müzik, yabancı dil eğitimlerinin de verildiği sözlerine ekledi.