NEVŞEHİR (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan 25 ton un ve muhtelif gıda malzemelerinin bulunduğu 2 tır, Bayırbucak’a uğurlandı.

Dernek Başkanı Baki Öncel, Gülbahçe Parkı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye’de savaşın başladığı ilk günlerden beri mazlumların yanında olduklarını, bu 2 tırla Nevşehir halkının bugüne kadar Suriye’ye gönderdiği insani yardım tırı sayısının 158’e ulaştığını belirtti.

Duyarlılıkları nedeniyle Nevşehir halkına teşekkür eden Öncel, "Sınırımızın hemen öbür tarafından Rus uçakları havadan, Esed ve ona destek verenler karadan masum insanları katlediyor. Evlerinden, köylerinden ayrılan yüz binlerce mağdur, yaşam mücadelesi veriyor. Biz Nevşehir halkı olarak buna duyarsız kalmıyor, yardımlarımızı mazlumlara ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkmenler’in yaşadığı Bayırbucak bölgesinin Türkiye’nin güvenliği açısından da stratejik bir nokta olduğunu vurgulayan Öncel, "Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu’dan oralara gönderilen insanlarımıza Türk milletinden başka yardım eli uzatacak yok. Bizler hem Türkmen kardeşlerimize hem de Suriye’deki tüm mazlum Müslümanlara ilaç, gıda ve hayatta kalmaları için günlük ihtiyaç olan malzemeleri göndermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır dualarla yola çıkarıldı.