NİĞDE (AA) - Niğde'de bir halı fabrikasında çalışan 116 işçinin işine son verildiği bildirildi.

İş akitlerinin feshedildiği gerekçesiyle tazminat işlemleri için fabrikaya çağrılan işçiler ile sendika temsilcileri fabrika önünde toplandı.

Öz-İplik Sendikası Niğde İl Başkanı Faik Apaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla 116 işçinin çıkarıldığını ve işten çıkarmaların devam edeceği yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

Fabrika yetkililerinden aldıkları bilgiye göre, iç ve dış piyasada daralma yaşandığı ve ihracat yapılamadığı gerekçesiyle işten çıkarmalar olduğunu öğrendiklerini belirten Apaydın, şunları söyledi:

"Biz her zaman olduğu gibi bu çıkışlara karşıyız, kanuni ve yasal haklarımızın takipçisi olacağız. Buradaki arkadaşlara söz veriyoruz. 116 kişi çıkarıldı ama bu çıkışların devam edeceği bilgisini almış bulunmaktayız. Arkadaşlar ücretlerini peşin istiyorlar, taksitlendirmeye karşılar. Şirket yetkilileri gerekli evrakları aldı, işten çıkarılanların tazminatları ödenecek. Sendika olarak haksız fesih varsa takipçisi olacağız."

İşçilerden bazıları da teşvik desteği verilmesine rağmen işçi çıkarıldığını belirterek, fabrika yönetimine tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından gruplar halinde içeri giren işçiler, tazminat işlemleriyle ilgili evrakları imzaladı.