NİĞDE (AA) - Niğde'de sattıkları ürünlerin ücretini alamadıklarını öne süren tüccar ve çiftçiler, meyve suyu fabrikası önünde elmalarını yola dökerek eylem yaptı.

Geçimlerini çiftçilerden aldıkları ürünleri meyve suyu fabrikalarına satarak sağlayan tüccarlar ile bazı üreticiler, ödeme yapılmadığı iddiasıyla Niğde-Kayseri karayolundaki fabrikanın yöneticilerine tepki gösterdi.

Yetkililerle görüşemeyen grup, bir kamyonet dolusu elmayı fabrikanın önüne ve yola döktü. Yolu bir süre trafiğe kapatan grup, alacaklarının ödenmesi için yardım istedi.

Hacı Kahramaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrika sahiplerinin kendilerini dolandırdığını iddia etti.

Muhatap bulamadıklarını ve paralarını alamadıklarını ileri süren Kahramaner, şunları dile getirdi:

"Elimizle birer birer yetiştirdiğimiz elmaları getirip buraya peşin para alacağız diye sattık. Şimdi ne fabrikanın sahibi, ne müdürü, ne çalışanı var, muhatabımız yok. Ankara'ya holdinglerine de gittik. Kanada'da, Avrupa'da büyük ticaret yapıyorlar ama bizimle muhatap olmak istemediler. Bizi kapıdan içeriye alıp bir bardak çay vermediler. Yaklaşık 2 milyon lira alacağımız var. Çok mağdur durumdayız, borçluyuz. Paralarımızın bir an önce ödenmesini istiyoruz." 

Bir üretici de soğuk havada 7 yaşındaki çocuğuyla elma topladıklarını belirterek, alacaklarının ödenmesini beklediklerini söyledi.

Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı eylem, açıklamanın ardından sona erdi.

Bu arada, eyleme katılanların elma yemeleri, ilginç görüntü oluşturdu.