NİĞDE (AA) - Niğde'de, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın (AHİKA) desteğiyle hazırlanan "Okullarımız Yeşil Olsun, Enerjimiz Güneş olsun" projesi tanıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Kültür Merkezi Konferans salonundaki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, proje ile Niğde'de öğrenci yurdu olan 10 okulda güneş enerji sisteminin kurulacağını söyledi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının giderek önem kazandığını, bu nedenle teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Yaşar, şunları kaydetti:

"Yenilenebilir teknoloji için 2012 yılında Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde açtık. İlk öğrencilerimiz bir aylık stajlarını Almanya ve İtalya'da yaparak Türkiye'nin yenilenebilir enerji teknisyenleri olarak bu yıl mezun oluyor. Bor İlçesine kurulması planlanan 1500 megavatlık enerji ihtisas bölgesi Niğde ve öğrenciler için büyük bir istihdam fırsatı olacaktır. "Okullarımız Yeşil Olsun, Enerjimiz Güneş olsun" adlı AHİKA destekli projemiz ile yatılı 10 okulumuzda güneş enerjisi sistemi kurulacak. Okullarımızın bir kısım ihtiyaçlarını güneş enerjisinden sağlanacaktır. Elektrik giderlerinin fazla olmasından dolayı özellikle pansiyonlu okullarımızı tercih ettik."

AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ise, Niğde'den güneş enerjisine yönelik bir çok projenin geldiğini belirterek, "Bölgemizde Niğde en iyi güneş alan ilimiz olması nedeniyle böyle projeler bu ilimizden beklenir. Özellikle enerji ihtiyacını karşılamaya ve maliyetleri aşağı çekmeye yönelik projeler olduğu için bu projeler önemli. Güneş enerjisi yatırımlarına ajans olarak önem veriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, projenin tanıtımı yapıldı.