Antalya’da tarihi Üç Kapılar önünde Antalya İncil Kilisesi tarafından düzenlenen “Noel Kutlaması’nda açılan ve ücretsiz İncil dağıtılan stant, belediyeden izin alınmadığı için toplatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, görevlileri izin alınmadığı doğrultusunda uyararak stantı toplamalarını istedi.

Üç Kapılar yanındaki boşluk alanda Antalya İncil Kilisesi korosu Hristiyan ezgileri ile yaptığı müzik vatandaşların dikkatini çekti. Çoğunluğu yabancı uyruklu turistlerin kilise korosu ile fotoğraf çektirdiği görülürken bazı vatandaşlar da çalınan müziğe eşlik etti. Antalya İncil Kilisesi adına etkinliği düzenleyen Ramazan Arkan, Antalya Valiliği’nden müzik dinletisi eşliğinde Noel Kutlaması için resmi izinleri aldığını ancak İncil dağıtımıyla ilgili şifaen kendisine olumlu yanıt verildiğini söyledi. Ancak Ramazan Arkan’ın sadece müzik dinletisi için izin aldığı, incil dağıtımı için gerekli yazılı izninin olmadığı anlaşıldı. Durumu fark eden Büyükşehir Belediyesi, yetkili kişilerle bağlantıya geçip, izinleri olmadığı için dağıtım yapamayacakları bilgisini verdi. Bunun üzerine incil dağıtılan stant yine kilise görevlileri tarafından toplandı, faaliyet müzikli olarak devam etti.

İncil dağıttıklarını doğrulayan Ramazan Arkan, “24 Aralık ve 8 Ocak tarihleri arasında Hıristiyan dünyasında çok önemli olan İsa Mesih’in doğuşunu kutluyoruz. Bu Noel zamanında Antalya’da yaşayan Hristiyanlara ve Hristiyanlığı merak edenlere ulaşmak için valilik ve kaymakamlıktan izin alarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Burada kilise korosu müzik dinletisi yapıyor. Burada birde stant kurup isteyen vatandaşlara ücretsiz İncil dağıtıyorduk” dedi.

“MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATILMASINA MÜSAADE ETMEYİN”

Ücretsiz İncil dağıtımını gören bazı vatandaşların ise hem Antalya Valiliği’ne hem de belediyeye şikayette bulundukları öğrenildi. Arkan, “Faaliyetimize devam ederken Antalya Valiliği’nden bir karar geldiği söylenerek söyleyerek standı kaldırmak istediler. Vatandaşlardan büyük tepkiler gelmiş Stantımız kaldırıldı ve şu an sadece müzik dinletiyoruz” dedi.