ESKİŞEHİR (AA) - Sevgililer günü hediyesini kuyumcudan alan vatandaşlar tek taş yüzüğü tercih ediyor.

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sevgililer Gününde sevdiklerine 'kalıcı bir hediye alayım' diyen vatandaşların, kuyumcuları tercih ettiğini söyledi.

Vatandaşların, sevdiklerine pırlanta yüzük, zirkon taş yüzük ve kolye aldıklarını belirten Arıyürek, “Herkesin maddi gücü farklı olduğu için, kimi pırlanta yüzüğe yöneliyor kimi zirkon taşlı yüzüklere yöneliyor. Bu demek değildir ki pırlanta alan daha çok seviyor, zirkon alan daha az seviyor, yarım elma gönül alma misali olduğu için hepsi sattığımız ürünler arasında oluyor. Kuyumcularda her keseye uygun hediye bulmak mümkün. Hediyenin değerinden çok sevdiğiniz kişiyi hatırlamak önemli" dedi.

Arıyürek, kolye reklamları yapılarak vatandaşın ilgisinin kolyelere çekilmeye çalışıldığını fakat 14 Şubat Sevgililer Gününde en çok tek taş yüzüklerin rağbet gördüğünü belirterek, “Müşterilerimiz genelde pırlanta yüzükler beyaz olduğu için, atomizer taşlı yüzüklerimizi de beyaz tercih ediyorlar” diye konuştu.

14 Şubat Sevgililer Günü ve Anneler Günü’nün, kuyumcular için çok önemli olduğuna dikkat çeken Arıyürek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"14 Şubat Sevgililer Günü ve Anneler Günü gibi günler biz kuyumcuların özellikle beklediği günlerdir. Satışlarımızın yoğunlaştığı günlerdir. Fakat altın fiyatlarının artması bizim işlerimizi büyük oranda sekteye uğrattı. Sevgililer günü sadece gençlere ait değildir. Belli yaşa ulaşmış insanlarında kutlayabileceği bir gündür. Sevmenin sevilmenin yaşı olmaz. Hediye almanın da yaşı olmaz. Bu sebeple bu özel gün 15 yaşındaki gençlere de ait, 70 yaşındaki çifte de aittir. Herkesin 14 Şubat Sevgililer Günü kutlu olsun diyorum”