ŞIRNAK (AA) - "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu" ile teröristlerden arındırılan, 19 Ocak'tan itibaren sokağa çıkma yasağının 05.00-18.00 saatlerinde kaldırıldığı, huzurun sağlandığı Silopi'de terör saldırılarının izleri siliniyor. Vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılamak için rahatça alışveriş, iş yerlerini açan esnaf da satış yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

342 bina ve iş yeri ile 2 cami ağır hasarlı

Alınan bilgiye göre, "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun" kapsamında ev ve iş yerleri zarar görenlere ödeme yapılabilmesi için hasar tespit komisyonları bir süre önce ilçede çalışma yaptı.

İnceleme sonucu 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar, 6 bin 352 bina ve iş yeri ile 17 kamu binasında hafif hasar oluştuğu, 27 binanın tamamen yıkıldığı tespit edildi, 898 binanın ise hasar görmediği belirlendi.

Terör saldırılarının ilçeye sadece yapılardaki tahribata ilişkin maliyetinin 82 milyon lira olduğu tespit edildi.

"Alacağımız parayla evimizi onaracağız"

Terör mağduru vatandaşlar ev ve iş yerlerindeki hasarın tazmini için Silopi Kaymakamlığına başvuruyor.

Başvuruda bulunanlardan A.K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırılarda evinin kullanılamaz hale geldiğini, bu nedenle kardeşinin evine yerleşmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Alacağımız parayla evimizi onaracağız" dedi.

A.Ö. ise zararlarının en kısa sürede giderilmesi için çalışıldığını kaydederek, "Ödeme yapılır yapılmaz evimizin onarımını yapacağız. İnşallah Silopi'de bir daha bu tür olaylar yaşanmaz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.