Paralel yapı soruşturmasında savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan yazar Nuh Gönültaş, “Kaçmam diye bir şey söz konusu değil. Gördüğünüz gibi serbest kaldık. Bizimle ilgili çok ciddi bir şey yok” dedi.

Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Soruşturmada Savcı Hasan Yılmaz’a yaklaşık bir saat ifade verdi. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Gönültaş adliye önünde açıklama yaptı.

"BİZİMLE İLGİLİ CİDDİ BİR ŞEY YOK"

Söz konusu soruşturma dosyasında isminin geçmesinden dolayı savcıya ifade verdiğini belirten Gönültaş, “Sonuçta gördüğünüz gibi serbest kaldık. Bizimle ilgili çok ciddi bir şey yok. Zaten dosyanın aslında da çok ciddi bir şey yok. Yani hukukla bağdaşmayacak derecede garip bir dosya. Onun için çok da önemsemedim. Savcı bey de bazı sorular sordu, onları cevapladık, şimdi de gidiyoruz" dedi.

Savcının 5 yıl önce yazdığı bir yazıyı, başka telkinler altında yazıp yazmadığını sorduğunu söyleyen Gönültaş, köşe yazarlığında telkini kendisinin de asla kabul etmeyeceğini belirtti.

"KAÇMAM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kaçtığı iddialarına ilişkin sorular üzerine Gönültaş, "Kaçmam diye bir şey söz konusu değil. Benim daha önceki bir programım vardı. Kaçacak olsaydım adımın geçtiği ilk gün kaçardım. Atatürk Havalimanı’ndan hareket ettim. Çıkışta da dönüşte de bir sorun olmadı. Hakkımda bir gözaltı kararı yok, bir yakalama kararı yok. Yurt dışına çıkış yasağı yok. Hakkımdaki iddiaları gördükten sonra zaten döneceğimi de açıkladım. Benim için ‘Amerika’ya kaçtı’ gibi saçma sapan şeyler yazanlar, söyleyenler oldu. Ben Rusya’ya gitmiştim. Moskova’da bulunan iş adamı arkadaşımın daveti üzerine gittim. İyi ki de gitmişim. Çünkü Rusya’nın ekonomik krizde olduğunu görmüş oldum" dedi.

Gönültaş açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.