KONYA (AA) - Konya ve Afyonkarahisar'da ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginlik protesto edildi.

Cuma namazı sonrası Hacıveyiszade Camisi önünde toplanan AK Parti Konya Gençlik Kolları üyesi grup adına konuşan AK Parti Konya Gençlik Kolları Üniversiteler Bilim Başkanlığı Sözcüsü Abdulkahar Çaçur, olaylarda 10'dan fazla öğrencinin darbedildiğini söyledi.

"Üniversite yönetiminin saldırıları engellemek için ciddi bir müdahalesinin olmaması da dikkat çekicidir" diyen Çaçur, bu saldırıların son haftalarda yaşanan hadiseler olmadığını savundu.

Çaçur, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar, totaliter düşünceye sahip grupların yıllardır devam eden tahammülsüzlüğünün ve İslam düşmanlığının tezahürüdür. Bununla birlikte bu sol grupların faşizan tutumundaki önemli bir diğer sebep de Müslümanların üniversitelerdeki artan çabasıdır. Bu bağlamda saldırıya uğrayan ODTÜ öğrencilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, ODTÜ yönetimini yaşanan saldırlar karşısında Müslüman öğrenci ve grupların ifade hürriyetlerini, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma haklarını korumamasını anlaşılmaz bularak kınadığımızı belirtiyoruz."

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'daki İmaret Camisi önünde toplanan grup adına konuşan İsmail Doğan, insanların ibadetlerini rahatça yapmaları gerektiğini söyledi.

 Doğan, "Zira onların dedeleri ve nineleri Çanakkale'de, Antep'te, Maraş'ta ve Sarıkamış'ta, 'benim torunlarım, evlatlarım rahatça ibadetlerini yapsınlar' diye şehit oldu. Sizin bu yaptıklarınız düşmanlarımızı sevindirmekten başka bir şey değildir" diye konuştu.