ANKARA (AA) - ODTÜ'de, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması töreni sırasında çıkan olaylarla ilgili 45 kişinin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına Muhalefet" suçundan yargılandığı davada, 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık avukatları katıldı.

Sanık avukatlarından Tonguç Cankurt, dinlenemeyen müvekkilleriyle irtibata geçemediklerini belirterek, "Mevcut şartlar altında tüm sanıkların atılı suçları işlemedikleri anlaşılmakta. Dinlenemeyen sanıklar yönünden de beraat kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, savunmaları henüz alınamayan sanıklardan Yoldaş Aydın, Hasan Yılmaz ve Baran Ayaz hakkında yakalama kararı çıkardı.

-İddianameden

ODTÜ'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde katıldığı Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması töreni sırasında çıkan olaylarla ilgili 45 kişi hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına Muhalefet" suçundan dava açılmıştı.

İddianamede, sanıkların "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ve kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçlarını işledikleri belirtiliyor.