Diyarbakır’da uğradığı hain saldırı sonucu şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun mezarına Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından bayrak dikildi. Üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile birlikte şehidin mezarı başında düzenlenen bayrak törenine katılan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Millet olarak her hain pusu karşısında çok daha güçleneceğiz” dedi.

Şehit Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun mezarındaki bayrak törenine kötü hava şartlarına rağmen ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Zeki Bostan, dekanlar, akademisyenler, öğretim üyeleri, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, daire amirleri ve ODÜ’ye bağlı Akkuş ve Ünye Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı. Cuma namazının ardından gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ olarak şehitlerin yanlarında olduklarını belirtti. Yarılgaç, “İnşallah hiç şehidimiz olmaz ama şunu da unutmayalım ki, askerlerimiz her hain pusuda ölümle de karşılaşsa, şahadet mertebesine de erse Ordu Üniversitesi olarak bizler hep yanlarında olacağız. Millet olarak her hain pusu karşısında çok daha güçleneceğiz. Gençlerimiz, öğrencilerimiz burada aynı özveriyle, aynı çalışkanlıkla ve cansiperane çalışmaları ile vatanını kurtarma uğruna her biri şehit olmaya da hazırdır. Yağmur, çamur demeden askerlerimiz bizi nasıl savundularsa bizim gençlerimiz de burada varlıklarını gösteriyorlar. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Çamyar ise, vatandan hiç kimsenin bir karış toprak koparamayacağına vurgu yaparak, “Şehitler olmasın istiyoruz ama bu topraklar da eğer uğrunda ölebilecekler varsa vatan toprağı oluyor. Onun için Anadolu kendi bağrında dün Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Dumlupınar’da nasıl mücadele verdiyse bugün de bu hain ellere karşı aynı dik duruşu göstermeye devam edecektir. Bu vatandan kimse bir karış toprak koparamayacaktır” şeklinde konuştu.

Bayrak töreni, yapılan duanın ardından son buldu.