Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde, öğretmen sıkıntısı yaşanıyor. 16 öğrenciden oluşan sınıfta, öğretmen yokluğundan dersler yarım dönemdir boş geçiyor.

Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenleri, geçen yıl sözleşmelerini uzatmayınca, öğrenciler bu yıl öğretmensiz kaldı. 16 öğrenciden oluşan Ermeni Dili ve Edebiyatı sınıfı öğrencileri, dönem kaybetmemek için Trakya Üniversitesi yönetiminden konunun çözümü noktasında yardım bekliyor.

“BİZ KENDİ BÖLÜMÜMÜZDE EĞİTİM ALMAK İSTİYORUZ”

Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Rıdvan Seyitoğlu, sınıflarında 16 öğrencinin olduğunu ve hepsinin bu bölümü bilerek ve isteyerek tercih ettiğini belirterek, "Biz kendi bölümümüzde eğitim almak istiyoruz. Bir dönem boyunca hocalarımız gelmedi. Onlar gelmediği için de biz eğitim göremiyoruz, derslerimiz boş geçiyor. Bu konu üzerine yetkililerin yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

“YARIM DÖNEMDİR HOCA YOK”

Seyitoğlu, dönem başından itibaren Ermeni Dili ve Edebiyatı derslerine giren herhangi bir hocanın olmadığını dile getirerek, "Bizi farklı bölümlere göndereceklerdi ya onu yerine getirsinler ya da hocalar gelsin Ermeni Dili üzerinden devam etsin. Dönem başladığından beri Eylül’den beri hoca hiç olmadı. Sınıfta 16 kişiyiz. Herkes bu bölümü bilerek ve isteyerek seçti" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE CEPHESİ

Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Uymaz ise, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde geçen yıl eğitim veren öğretmenlerin, yeni yılda sözleşmelerini uzatmadıklarını söyleyerek, "Bölüme gelen hocalarımız, geçen sene sözleşmelerini uzatmayı istemediler. Anlaşamadık. Dolayısıyla onlar bölümden ayrıldılar. Bunun üzerine biz, Ermeni Dili ve Edebiyatı’nı devam ettirebilmek için hoca arayışına başladık. Bütün imkanları zorladık ve kullandık. Ama bizim programımızı yürütecek kadar hoca bulamadık" dedi.

UYMAZ: "HOCA BULAMADIĞIMIZ İÇİN ÖĞRENCİLERİ BAŞKA BÖLÜMLERE KAYDIRACAĞIZ"

Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde bulunan öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek için kendileri ile birlikte ortak karar aldıklarını anlatan Uymaz, "Ermeni Dili ve Edebiyatı’ndaki öğrencilerimizi topladık. Onlara, ‘Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü yürütecek hoca bulamadığımız için sizi yakın bölümlere kaydırmak istiyoruz’ dedik. Ermenice bölümündeki öğrenciler, Ermeni Dili ve Edebiyatı görmelerinin yanında ona yakın bölümlerden seçmeli ders de alıyorlar. Mesela İngilizce’den, Bulgarca’dan, Rusça’dan. Bunu göz önünde bulundurarak, öğrencilere dedik ki, ‘Sizlerin kayıtlarını bu bölümlere kaydırırsak uygun olur mu?’, onlar da ‘olur’ dediler" şeklinde konuştu.

“SENATO KARARIMIZ YÖK’TE”

Uymaz, üniversite senatosu olarak almış oldukları kararın şu an YÖK’te olduğunu belirterek, "Şu anda senato kararımız YÖK’te. Büyük bir ihtimalle biz oradan olumlu görüş bekliyoruz. Çünkü başka bir yolla aşamıyoruz bu sıkıntıyı. Sonuç olarak bu konu öğrencilerimizin de rızasına uygun olarak olumlu yönde çözülecek gibi görünüyor" diye konuştu.

“MUHTEMELEN ÖĞRENCİLER BİR DÖNEM KAYBEDECEK”

Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Uymaz, intibak yöntemiyle öğrencilerin mağduriyetlerini telafi etmeyi düşündüklerini dile getirerek, "İntibak yöntemiyle telafi etmeyi düşünüyoruz. Bu öğrenciler hangi bölüme geçmişlerse, o dersten mezun olan öğrencilerin aldıkları bütün dersleri alacaklar gecikmeli olarak ve bütün kredileri alacaklar ve öyle mezun olacaklar. Muhtemelen bir dönem kaybıyla bunlar mezun olabilirler" ifadelerini kullandı.