Adana’nın Kozan ilçesinde özel bir okulun öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle “Engelsiz bir hayat için bir ders engelli olalım etkinliği” düzenledi.

Okulun 9 Fen B sınıfında gerçekleşen etkinlikte öğrenciler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle gözlerini bağlayarak görme, yürüme ve işitme engelli olarak ders boyunca engellilerin nasıl bir zorluk içerisinde olduklarını yaptığı etkinliklerle ispat ettiler.

Okulun rehber öğretmeni Halil İbrahim Elçi yaptığı açıklamada, “Amacımız burada çocuklarımıza, öğrencilerimize bir empati oluşturmaktı. Öğrencilerimizin bir engelli arkadaşının kendisinin yerine koymayı hedefledik. Burada sembolik olarak hocamız ders anlatmaya çalıştı. Engelli bir vatandaşın veya engelli bir öğrencinin yaşayabileceği sıkıntıları biz tamamen sembolik de olsa rol gereği de olsa yaşatmaya çalıştık sınıfta. Öğrencilerimiz burada gerçek engelin bizler olduğunu anladılar. Eğer toplum olarak biz üstümüze düşen görevi yaparsak engelleri engelli kardeşlerimiz ile birlikte aşarız” dedi.

Öğrenciler ise, “Bizler bir ders de olsa engelli rolünü temsili olarak oynadık. Engelli öğrenci arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah sabır versin engelli olmak çok zormuş. Cadde ve sokaklarda engellilere yardımcı oluyorduk fakat bundan sonra daha da çok yardımcı olacağız” dediler.