KONYA (AA) - Ilgın Adliyesini öğretmenleri ile ziyaret eden öğrencilere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verildi.

İlk olarak Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Geyik’i makamda ziyaret eden öğrenciler, daha sonra duruşma salonu ile diğer birimleri gezerek bilgi aldılar.

Öğrencilere yargılama süreci, hakimler, Cumhuriyet savcıları, zabıt katiplerinin görevleri ile duruşma usulleri hakkında da bilgilendirmede bulunuldu.

Ziyaret esnasında öğrencilere eşlik eden Tarih Öğretmeni Nafiz Özkan, “Öğrencilerimizin Türk Hukuk Sistemini tanımalarına yönelik bir gezimizdir. Ayrıca vatandaşlarımızın suratını astığı zaman ‘Mahkeme Duvarı’ gibi denilerek yanlış tanımlamaların olduğu bunu ortadan kaldırmak amacı ile Adliyenin Adalet dağıttığını göstermek niyetiyle bugün buradayız. Öğrencilerimizin kariyer seçimlerinde etken olması için tertip ettiğimiz gezimizde bize eşlik eden Savcımız Muzaffer Geyik beye teşekkür ederim” dedi.

Ilgın Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Geyik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilere ve öğretmenlere hukuk sistemine olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti.