KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ve umre ile ödüllendirilen 12 öğrenci, kutsal topraklarda biriktirdikleri harçlıklarını Bayırbucak Türkmenlerine bağışlama kararı aldı.

Kırşehir Valiliğinin açtığı hesaba harçlıklarından artırdıkları 780 lirayı yatıran öğrenciler, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Şentürk, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmada başarı elde eden öğrencileri, derslerine engel teşkil etmemesi için yarıyıl tatilinde umreye gönderdiklerini söyledi.

Şentürk, "12 öğrencimiz kutsal topraklarda ibadet yapma, dua etme ve dini mekanları gezme fırsatı buldu. Ayrıca, bu öğrencilerimiz umre ziyareti sırasındaki harçlıklarını biriktirdiler, harcamadılar ve valiliğimizce başlattığımız 'Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası' için açılan hesaba yatırdılar. Öğrencilerimizi bu davranışından dolayı kutluyorum, herkese örnek olmalarını bekliyorum. Umarım öğrencilerimiz yeni başarılar elde ederek o topraklara bir daha gitme imkanı bulurlar" dedi.

Bu yıl da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yarışmalar düzenleneceğini bildiren Şentürk, başarılı 9 öğrenciyi umreye göndereceklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve Müftü Mehmet Şahin ile rehber öğretmenler de hazır bulundu.