NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan Mehmet Anadolu Ekmekçi Lisesi’nin 11. sınıf öğrencileri, bilgi paylaşımı talebiyle Esnaf, Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Sarı’yı ziyaret ederek girişimcilik konusunda deneyimlerini dinledi.

Sarı, öğrencilere meslek seçimi konusunda tavsiyelerde bulunarak, toplum yaşamının sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için her türlü mesleğin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkede doktor ve mimara olduğu kadar şoför ve inşaat ustasına da ihtiyaç olduğuna işaret eden Sarı, "Hepiniz doktor, öğretmen, mimar olmak isteyebilirsiniz. Ülkemizin, inşaatçıya, şoföre, işçiye de ihtiyacı hep olacaktır. Bunların tamamı iş hayatının halkasıdır" diye konuştu.

İstikbale güvenle bakılabilmesi açısından doğruluk ve dürüstlüğün de toplumun vazgeçilmez ilkelerinden olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Sarı, kişisel ve toplumsal mutluluğun işini sevmenin yanı sıra çalışkan ve dürüst olmaktan geçtiğini kaydetti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sarı, ilçenin ve ilçe halkının gelişip, kalkınması için alışılagelmiş mevcut işlere destek verecek yatırımlara yönelmenin önemini anlattı.