ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde bir ilkokul tarafından hazırlanan proje kapsamında kaynaşmalı eğitim alan öğrencilerin eğitim seviyesini yükseltmek için palyaçolu, videolu ve müzikli İngilizce eğitimi veriliyor.

Yıldırım Beyazıt İlkokulu tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Erasmus projesi olarak da kabul edilen eğitimler kapsamında kaynaşmalı eğitim alan, anlama güçlüğü çeken öğrenciler palyaçolu, videolu ve müzikli İngilizce öğreniyor.

Okulda İngilizce seviyesini yükseltmek ve öğrenciler arasındaki eğitim seviyesini dengelemek amacıyla başlatılan projenin olumlu sonuçlarını gördüklerini anlatan İngilizce Öğretmeni Özlem Barlas Tekin, yaptıkları projenin uluslararası bir proje olduğunu ve Türkiye dahil 9 ülkede 26 okulda uygulandığını aktardı.

Proje kapsamında belirli bir seviyeye gelen öğrencileri yurt dışına da götüreceklerini kaydeden Tekin, şu bilgileri verdi:

’’Proje kapsamında öğrencilerin görsellik ve şarkılara olan ilgisini öğretme metotlarında kullanıyoruz. Özellikle İngilizce çok çabuk unutulan bir ders olduğu için ve ders saatleri de diğer derslerden az olduğu için bu projeyi hayata geçirdik. Destek eğitimi bizim için çok ayrı bir önem taşıyor, çünkü her sınıfta iki veya üç tane destekleme ya da kaynaştırma öğrencimiz var. Derslerimiz hem daha eğlenceli hem de daha başarılı geçiyor. Bu anlamada videolar, şarkılar, oyunlar görsel flaş kartlar, yırtma yapıştırma, boyama kesme yapıştırma gibi etkinlikler yapıyoruz. Özellikle videolu anlatımın bütün öğrencilerin üzerinde ciddi katkısı var. Bugün mesela pamuk prenses gösterimiz oldu. Öğrencilerimiz onunla iletişime İngilizce geçe bildiler. Bu yaptığımız işte başarıya ulaştığımızı gösteriyor açıkçası. Türkiye başta olmak üzere Polonya, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Romanya, Almanya, İtalya, İspanya’dan 26 tane okul var.’’

Eğitime katkı vermek amacıyla her deste farklı bir kostüm giyen okul çalışanlarından Merve Topkara’da, ’’Öğrencilere İngilizce oyunlar oynayarak eğitimlerine destek vermeye çalışıyoruz’’ dedi.

Okullarında yürüttükleri projenin AB standartlarında olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Abdulkadir Pehlivan ise ’’Daha etkili konu öğreniyorlar, bu sayede hem derslere hem de okula adapte oluyorlar. İnşallah Türkiye’ye iyi bir örnek oluruz’’ diye konuştu.