Bakanlar Kurulu tarafından FETÖ ile mücadele için 3 ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) Yasası uygulanacak. Yasa şu düzenlemeleri içeriyor:

KHK ÇIKARMA YETKİSİ: OHAL süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda kanun hükmünde kararname (KHK) çıkartabilecek. Bu KHK'lar hakkında Anayasa'ya aykırılık başvurusu yapılamayacak. Hükümet, bu yetki ile darbecilerin yargılanmasından Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılıp FETÖ'cülerin devletten atılmasına kadar her konuda hızla düzenleme yapabilecek.

FETÖ'CÜ MEDYA VE GÖSTERİLERE ÖNLEM: FETÖ'nün medya ve çeşitli sanat etkinliklerini kullanması önlenecek. FETÖ'nün yayınları toplatılabilecek. FETÖ'ye destek veren derneklerin faaliyetleri durdurulabilecek. Gerek duyulursa gözaltı süreleri uzatılabilecek.

KOORDİNASYON BAŞBAKANLIKTA: Olağanüstü hal ilanında koordinasyon, Başbakanlıkça veya Başbakanın görevlendireceği bakanlıkça sağlanacak.

VALİLERE YETKİ: OHAL kapsamında valiler de görev bölgelerinde paralel yapıyı etkisizleştirmek, için kararlar alabilecek. Bu idari karar ve düzenlemelere karşı idari yargıya gidilemeyecek...