Uğur Yayınları, 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’ndaki standında okul öncesinden üniversiteye hazırlık dönemine kadar çeşitli kaynaklarla öğrencilerle buluşuyor.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde 8-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, başta öğrenci ve veliler olmak üzere çok sayıda katılımcıdan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda Uğur Yayınları ve Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları olarak iki ayrı standları olduğunu söyleyen Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, “Bu yıl 33.’sü düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı 8 Kasım Cumartesi günü tüm okurlarımıza kapılarını açtı. Fuarda, Uğur Yayınları ve Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları olarak iki ayrı standımız yer alıyor. Uğur Yayınları olarak 800’e yakın ürün portföyü ile okul öncesinden üniversiteye kadar tüm kaynaklarının yer aldığı 6. Salon ve 401 nolu standımızda ilgi çok büyüktü. Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları’nın yer aldığı 2. Salon ve 408A nolu standımızda ise değerli hocalarımızın hazırladığı akademik yayınlarımız görülmeye değerdir” ifadelerini kullandı.

Bu yılki kitap fuarının çok hareketli başladığını ifade eden Uğur Yayınları Satış Temsilcisi Turgay Şenkarabacak, Uğur Yayınları standında ana sınıfından üniversiteye hazırlık kitaplarına kadar çeşitli yayınların bulunduğunu söyledi. Fuara gösterilen ilgilen memnun olduklarını belirten Turgay Şenkarabacak, “Ana sınıfı grupları 2-3 yaş olarak boyama kitaplarıyla başlarken 1-8. sınıf arasında ise konu anlatımı, soru bankası ve yaprak test gibi yayınlar yer alıyor. Lise grubunda da YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS’ye (Lisans Yerleştirme Sınavı) yönelik kitaplarımız var. Fuara ve standımıza gösterilen ilgiden memnunuz. Özellikle hafta sonları daha kalabalık oluyor. En çok 8. sınıf, YGS ve LYS grubu yayınlara ilgi gösteriliyor” diye konuştu.

“DÜZENLİ VE PROGRAMLI ÇALIŞIN”

Sınavlara hazırlanan öğrencilere düzenli ve programlı çalışmaları tavsiyesinde bulunan Turgay Şenkarabacak, “Deneme sınavı ve yaprak test çözmeleri öğrencilerin faydasına olur. Ders çalışmayı belirli bir saat aralığında düzene koymalılar. 1 saat ders çalışıyorlarsa 15 dakika da ara verip farklı etkinliklere yönelmeleri iyi olur” dedi.

Üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan 12. sınıf öğrencisi Almira Koç ise, “Her yıl Tüyap’taki İstanbul Kitap Fuarı’na geliyorum. Burada hem daha fazla hem de daha uygun fiyata kitaplar bulunabiliyor. Kitapları çok seviyorum. Fuar çok eğlenceli geçiyor. Üniversite sınavlarına hazırlandığım için genel olarak test kitapları aldım” şeklinde konuştu.