KONYA (AA) - Konya’nın Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde itfaiye ekipleri tarafından düzenlenen uygulamalı eğitim tatbikatları izleyenlerden tam not aldı.
Beyşehir ve Derebucak ilçelerindeki okullarda öğrenim gören öğrencileri bilinçlendirmek ve eğitim vermek amacıyla yangın eğitimi ve söndürme ile deprem tahliyesi tatbikatları gerçekleştirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri tarafından, Beyşehir ve Derebucak ilçelerindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında planlı olarak gerçekleştirilen tatbikatlar gerçeğini aratmadı.
Beyşehir’de Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu, Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Süheyla Doğu Ortaokulu ile Derebucak Şehit Hüseyin Albaşgil ilk ve ortaokulunda uygulamalı olarak yangın eğitimi ve deprem tahliye tatbikatları yapıldı. Eğitimlerde, olası yangınlardaki hareket tarzı öğrencilere öğretilirken, çıkan yangına karşı ilk müdahalenin ve acil olarak tahliye işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği hususları da uygulamalı olarak gösterildi.