KIRŞEHİR (AA) - Sivas, Nevşehir ve Kırşehir'de 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolasıyla tören düzenlendi.

Sivas TOKİ Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü İlkokulunda düzenlenen tören sayı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sivas Valisi Alim Barut, törende yaptığı konuşmada ülkede en önemli meselenin eğitim ve öğretim olduğunu belirterek, bu anlamda her türlü kalitenin artması gerektiğini vurguladı.

Barut, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek, "Yeni eğitim öğretim yılı bu aziz milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın da geleceğin çocuklara ait olduğunu dile getirerek, her şeyin onlara emanet edileceğini aktardı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise Sivas'ta yaklaşık 10 bin öğrencinin okula başladığını ifade ederek, yeni eğitim öğretim yılına 9 bin öğretmen ve 125 bin öğrenciyle devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, TOKİ Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü Ortaokulu öğrencileri judo gösterisi sundu. Fevzi Paşa İlkokulu öğrencilerinin mehteran gösterisinin ardından 8. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine "okula hoş geldiniz" diyerek çiçek verdi.

Tören, Vali Barut ve beraberindekilerin öğrencilere kitaplarını dağıtmasıyla son buldu.

- Nevşehir

Nevşehir'de yeni eğitim-öğretim yılı için 19 Mayıs İlkokulunda açılış töreni düzenlendi. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine çiçek verdi.

Ardından Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve beraberindekiler ilkokula yeni başlayan öğrencileri sınıfta ziyaret ederek Türk bayrağı motifli balon ve kırtasiye malzemesi hediye etti.

Programa, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu da katıldı.

- Kırşehir'de yeni öğrenciler çiçeklerle karşılandı

Kırşehir Cumhuriyet İlkokulunda eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 18 milyon öğrencinin ders başı yaptığını ifade ederek, "Yıllar önce üçlü eğitim devam ediyordu. Şimdi artık ileri bir aşamaya geldik. Biz de bile dört okulumuzda ikili, diğerlerinde tekli eğitim var" dedi.

İlköğretim Haftası dolayısıyla şiirlerin okunduğu törende Vali Şentürk ve beraberindekiler sınıflarda öğrencilere kitaplarını dağıttı. Okulun 4. sınıf öğrencileri, eğitim ve öğretime yeni başlayan çocukları çiçek takdim ederek karşıladı.

Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Emniyet Müdür Vekili Muharrem Özyazıcı, öğrenciler ve veliler katıldı.