Karaman'da ilkokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edemeyen hayırsever iş adamı Yılmaz Babaoğlu, "herkes okusun" diye her yıl binlerce kitap dağıtıyor.

Babaoğlu (80), yaptığı açıklamada, ilkokulun ardından babasının bakkalında çalışmaya başladığını, 18 yaşında da evlendiğini söyledi.

Eğitimini sürdüremediği için üzüldüğünü, sonrasında kitap okuyarak kendini geliştirmeye çalıştığını anlatan Babaoğlu, insan ve eğitime yapılan yatırımın önemini vurguladı.

Yeterince kitap okunmayan bir toplumda yaşadıklarını dile getiren Babaoğlu, "Gelişmek için çok okuyan bir toplum olmamız lazım. İnsanlar neden fazla kitap okumuyor, bunun üzerinde durmak gerekiyor. Acaba kitaplar çok mu pahalı, insanlar kitaba mı ulaşamıyor? Bunları çözmek için bir şeyler yapmaya karar verdik. Okullarda, camilerde kitaplıklar oluşturduk. Bu kitaplıklara isteğe göre her türden kitaplar koyduk" diye konuştu.

Daha sonra her yıl okullarda kitap dağıtmaya başladıklarını anlatan Babaoğlu, "2015 yılında 17 bin kitap dağıttık. Şimdiye kadar okullarda dağıttığımız kitap sayısı 200 bini geçti. Şimdi bir kitabı en az 10 kişi okuyabiliyor. Biriniz 10 oluyor" dedi.

Eğitimcilerin de yer aldığı bir komisyon kurduklarını ve onların tavsiye ettiği kitapları dağıttıklarını bildiren Babaoğlu, çalışmaları konusunda olumlu dönüşler aldıklarını vurguladı.

- "Ben okuyamadım, istiyorum ki gençler okusun"

Paylaşmayı sevdiğini, kazandığı ve harcadığı her kuruşun sorumluluğunu bilerek hareket ettiğini dile getiren Babaoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışanlarımızla kader birliği yapmışız, beraber bir yerlere gelmişiz. Onlarla paylaşmamız lazım. Toplumla da paylaşmamız lazım ama öncelikle kendi çalışanımızla paylaşıyoruz. Bir şeyler paylaştıkça mutlu oluyoruz. Paylaşacaksın ki gelişeceksin. 4 okul yaptırdık, cami yaptırdık. İşçilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kooperatifler kurduk. Çalışanlarımızın üniversitede okuyan çocuklarından 850'sine burs veriyoruz. Ben okuyamadım, istiyorum ki gençler okusun. Daha iyi şartlarda eğitim görsün. Her baba, çocuğunun okuyup memleketine hayırlı insan olmasını ister. Ben de elimden geldiği kadar çocuklarımız için bir şeyler yapmaya çalışıyorum."