KONYA (AA) - Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç Tema Topluluğu ile Temel Eğitime Destek (TEDET) grubu tarafından düzenlenen öldürülen 302 kadın anısına 302 fidan Karapınar'da toprakla buluşturuldu.

Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasına işlenen kadın cinayetlerinde öldürülen 302 kadın anısına öğrenciler tarafından çam ve sedir fidanları dikildi. Fidanların üzerine son 2 yılda öldürülen 302 kadının ismi yer aldı.

Fidanların dikimi sırasında konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç Tema Topluluğu Başkanı Fatma Büşra Akalın, "Kadın cinayetleri sokak ortasında herkesin gözü önünde işleniyor. Biz kadınlar olarak bu cinayetlerin sona ermesini ve katillerinde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Her gün kadın cinayetlerine şahit olmaktan bıktık ve budan üzüntü duyuyoruz. Burada bu kadınların adlarını yaşatmak için farklı bir şekilde bı organizasyonda bulunuyoruz. Cinayetlere kurban giden kadınlarımız bu fidanlarla birlikte yeşerip geleceğe umut olacaklardır. Düzenlediğimiz bu etkinliğimizde, Özgecanlarımız, Ayşelerimiz, Kezbanlarımız, Cansellerimiz, için son bir yılda cinayete kurban gitmiş her bir kadınımız için onların adına diktiğimiz 302 fidana can vereceğiz. Onların adlarını burada yaşatacağız. Umarım bu tür cinayetler bir daha işlenmez. Bu etkinliğimiz de son olur" dedi.

Kadın cinayetlerinden büyük üzüntü duyduklarını belirten Tema Vakfı Konya İl Temsilcisi Osman Ermişler de "Her ne sebeple olursa olsun kadınların öldürülmesi kabullenilemez bir durum" diye konuştu.

Ayrıca, gençlerle birlikte 302 fidanın Karapınar gibi önemli bir yerde hayat bulacağını da belirten Ermiş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erozyon sahasına bu seneki dikimi kadına şiddet karşı eylem olarak programlandı. Bu dikimi şiddet nedeni ile hayatını kaybedenlere adıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şiddete maruz kalan ve geçmiş yıllarda cinayete kurban gitmiş kadınlarımızı isimleri Türkiye’nin en kurak bölgesinde hayat bulacaktır. Türkiye’nin her şehrinde babası, oğlu, eşi ya da meçhul kişiler tarafından cinayete maruz kalan, yaşam hakları alınan kadınlarımızın adına, bu diktiğimiz fidanların her birine onların ismini vererek ölümsüzleştirdik. En büyük dileğimiz yaşanılanlardan ders alınması, bu fidanlar büyüdükçe hayatta olan tüm kadınlarımıza verilen değerlerin de artması ve büyümesidir. Bu fidanlar onların anısına büyütüp insanlığın hizmetine sunulacaktır. Bu anlamlı etkinlikte genç öğrencilere ve 'Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi' yetkililerine teşekkür ediyorum."

Düzenlenen etkinlik sırasında Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Necati Şimşekli, Tema Vakfı Konya İl Temsilcisi Osman Ermişler, Tema Vakfı Karapınar Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan, NEÜ Genç Tema Topluluğu Başkanı Fatma Büşra Açıkalın, NEÜ Temel Eğitim Destek Topluluğu Başkanı Merve Temel ile çok sayıda öğrenci hazır bulundu.