Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) arasında Türkiye’nin pilot ihtiyacını karşılayacak lisanslı pilot eğitimi protokolü imzalandı.

OMÜ’ye bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki (UZAYTEM), Uçuş Eğitim Organizasyonu bünyesinde, dünya standartlarında pilotaj eğitimi veriliyor.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile HKÜ Rektörü Prof. Dr. Taner Yılmaz’ın birlikte imzaladıkları ve Türkiye’de havacılığın gelişmesine önemli katkı sağlanması planlanan protokolün amacının, dünya standartlarında bilgi ve eğitimle donatılmış pilotlar yetiştirmek olduğu belirtildi.

Türkiye’nin sivil havacılığına katkı sağlayacağı birliktelikte, HKÜ’nün Gaziantep, İstanbul ve Ankara’da bulunan merkezlerinde yapılacak olan teorik eğitim, OMÜ’nün Ballıca Kampüsü’nde yapılacak olan uygulamalı eğitimlerle tamamlanacak.

“BALLICA KAMPUSÜ TÜRKİYE’NİN HAVACILIKTA ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Rektör Prof. Dr. Akan, iki üniversite arasında imzalanan protokolün çok iyi sonuçlar ortaya koyacağını belirterek, “Biz pilot olmak isteyen, uçmak isteyen ve şartları tutan herkesi pilot yapmak istiyoruz. Kendi alanında başarılarını ispatlamış uzman eğitmen ve teknisyenlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İddialıyız; bu projeyle çok kısa sürede OMÜ Ballıca Kampusü havacılık alanında Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden birisi olacak. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“PİLOT İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ”

Türkiye’de ciddi anlamda pilot açığı olduğunu ve bu açığın her geçen gün giderek büyüdüğünü belirten Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Tamer Yılmaz, “Dünya gelişiyor ve ilerliyor. Mesafeler kısalıyor. Ülkemizde her ilde bir havaalanı var. Artık hava ulaşımı daha kolay. Bir çok hava yolu şirketi ve özel uçak sahipleri var. Dolayısıyla çok sayıda pilota ihtiyaç var. Bu nedenle biz de Türkiye’nin geleceği pilotları buralarda yetiştirmenin mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.

Protokol imza töreninde; OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, OMÜ UZAYTEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emin Erdem Maraş ve Yrd. Doç. Dr. Kemal Gündoğdu da hazır bulundu.