Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Burdur Belediye Başkanlığı arasında, evlenmeyi düşünen çiftleri, evliliğe hazırlamak amacıyla verilecek psikolojik eğitimleri kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol; Burdur Valisi Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Nurdan Kamal arasında imzalandı. Protokol hakkında bilgi veren Vali Kürklü, "Protokol uyarınca Belediye Başkanlığı’na nikah için başvuran çiftlere, evlilik hayatına hazırlanmaları amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları tarafından evlilik öncesi eğitim verilecek" dedi.

BURDUR’DA 10 AYDA 212 BOŞANMA DAVASI SONUÇLANDI

Son yıllarda Türkiye’de giderek artan boşanma oranlarının toplumun temelini oluşturan aile kurumunun dağılmasına ve işlevsiz hale gelmesine neden olduğunu belirten Vali Kürklü, "Boşanma oranlarındaki bu artış ilimizde de görülmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Burdur Belediye Başkanlığı bünyesinde yılda yaklaşık 600 nikah kıyılırken, 2014 yılının ilk 10 ayında Burdur Aile Mahkemesi’nde 231 boşanma davası açıldığı ve bunlardan 212’si sonuçlandı" diye konuştu.

GÜÇLÜ BİR EVLİLİK HAYATI İÇİN

Vail Kürklü, bu durumun önüne geçmek, aile kurumunu yeniden cazip ve işlevsel hale getirmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Burdur Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokolle hafta içi her gün 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim programları ile çiftlere güçlü bir evlilik hayatı oluşturulabilmesi için bilgiler verilmesinin planlandığını kaydetti.

Vali Hasan Kürklü, daha sonra İl Müdürlüğü birimlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.