KARAMAN (AA) - Karaman'da bir lokanta sahibi, artan terör olayları üzerine gazi ve şehit ailelerine ücretsiz yemek hizmeti veriyor. 

Kent merkezindeki lokantanın sahibi Barış Başarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşçılık okulunu tamamladıktan sonra, mart ayında lokantayı işletmeye açtığını söyledi.

Yoksullara el verdiği ölçüde yardımcı olabilmek amacıyla "Askıda yemek" projesini uygulamaya başladığını ifade eden Başarı, "İnsanlara askıda mutluluk dağıtıyoruz. Projemi, 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz' şeklinde sloganlaştırdım" dedi.

Başarı, uygulamayı ihtiyaç sahiplerine verdikleri fişle yürüttüklerini vurgulayarak, birçok müşterisinin de kampanyaya destek olduğunu bildirdi. 

- "Bize para almak yakışmaz"

Artan terör olaylarından dolayı şehit aileleri ve gazilere de ücretsiz yemek vermeye başladığını aktaran Başarı, şunları kaydetti:

"Son günlerde artan terör olaylarından dolayı işletmemde yeni bir uygulamayı hayata geçirerek, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz yemek hizmeti vermeye başladım. Çünkü şehitlerimizi bu vatan için canlarını feda ettiler. Gazilerimiz bizler için çarpıştılar. 'Şehitlerimiz kanlarıyla bu vatan için bedellerini ödedikleri için bize de para almak yakışmaz' düşüncesiyle böyle bir uygulamayı hayata geçirdim."

Başarı, bu hizmetini lokanta duvarına astığı panodaki, "Onlar bedellerini yeterince ödediler, bize para almak yakışmaz" yazısıyla duyurduğuna dikkati çekerek, lokantaya gelen müşterilerden olumlu tepkiler aldığını, vatandaşların duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini belirtti.

Hem şehit ailelerinin acılarına ortak olmak hem de onların yanlarında olduklarını hissettirebilmek için bu uygulamayı hayata geçirdiğini anlatan Başarı, "Uygulamayı gören şehit ve gazi aileleri duygulanıyor. Bu Allah'tan gelen bir şey olduğu için onlar da uygulamamıza destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Başarı, dayanışma ruhunu artırdığına inandığı kampanyayı uzun süre devam ettirmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.