Ardahan Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinde kurulan Müzik atölyesinde engelli çocuklar, müzikle engelleri aşıyor.

Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müzik öğretmeni Cafer Erdinç Aktaş, Ardahan Tanıtma ve Güzelleştirme Derneği tarafından müzik aletlerinin alındığını söyleyerek, "Bu müzik aletleri ile engelliler engellerini aşmaya çalışıyorlar" dedi.

Aktaş, "Senenin başında müdürümle birlikte kurumumuza enstrümanlar almak istiyorduk. Ardahan Tanıtma ve Güzelleştirme Derneğinin hazırlamış olduğu proje kapsamında buradaki müzik aletlerimiz alındı. Biz de burada çocuklara yararlı olmaya ve onlara bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Bu enstrümanlar gelmeden önce çocukların canları gerçekten sıkılıyordu. Bu enstrümanlar geldikten sonra çocuklar daya iyi zaman geçirme imkanı buluyorlar. Kurumumuzda günde 6 saat ders vermekteyiz. Bu enstrümanlar ve bu kurum sayesinde engellilerimiz, Ardahan ve yurdumuzun her yerinden gelen engelliler engellerini aşmaya çalışıyorlar, bizde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.