GAZİANTEP (AA) - Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte barınan Suriyeli sığınmacılar yeni yılın ülkeleri için barış getirmesini temenni ediyor. 

Ülkelerinde devam eden iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan, Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte yaşamlarını sürdüren yaklaşık 15 bin Suriyeli, yeni yıla ülkelerinden uzakta girmenin burukluğunu yaşıyor.

Bir yeni yıla daha vatanlarından uzakta giren ve Türkiye'nin uzattığı yardım eli sayesinde, acıları bir nebze olsun azalan Suriyeli sığınmacıların tek isteği, ülkelerine dönerek huzur ve barış ortamında hayatlarına devam edebilmek.

Suriyeli Ahmet Bakür, yaklaşık 4 yıldır Suriye'de devam eden savaş nedeniyle yeni bir yıla daha ülkelerinden uzak girmenin burukluğunu yaşadığını söyledi.

Hatice Hasan ise savaştan ve vatanlarından uzakta yaşamaktan yorulduklarını belirterek, ''Yeni yıldan tek isteğim ülkemize barışın gelmesidir. Çünkü bizler gibi Suriye'den uzak yaşayan yaşılar, kadınlar, çocuklar ve gençler var ben tüm insanların huzur ve mutluluk içinde ülkelerinde olmalarını istiyorum'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yardımları sayesinde çok rahat olduklarını dile getiren Yusuf Mirza da ''Bizler burada ne kadar rahat olsak da ülkemize dönmek istiyoruz. Bu nedenle 2015 yılından tek beklentim ve tek arzum ülkeme dönmek ve geri kalan hayatımı orada sürdürmektir'' dedi.