Yeni yılda uygulamaya başlanacak olan "Ünye’den Dünyaya Avrupa Birliği (AB) ile Medya Açılımı" projesi kapsamında Ordu ve çevresinde görev yapan gazetecilere işitsel, yazılı ve internet medyası ve yeni yayıncılık teknolojileri hakkında eğitim verilecek.

2015 yılı Ocak ayında başlayacak proje kapsamında televizyon yayıncılığında yeni teknolojik gelişmeler, dijital televizyonculuğun analoğa göre farkı ve uydu yayıncılığının prensipleri üzerine verilecek eğitimlerde, başta görsel medya olmak üzere Ordu ve çevresindeki medya kuruluşlarının insan kaynakları kapasitelerinin artırılması, güçlendirilmesi ve yenilikçi teknolojilere uyum sağlamaları hedefleniyor. Ayrıca projenin özel hedefleri olan Türk-Hollanda medyası üzerine eğitim, forum, seminer ve çalışma ziyaretleri düzenlenerek, bu faaliyetlerde üç ayrı meslek alanında birlikte çalışılmasını sağlamaya da katkıda bulunulacak.

27-29 Aralık tarihleri arasında Ordu TESK Otel’de gerçekleştirilecek eğitime, Ordu dışından gelen katılımcıların konaklama ve ulaşım masrafları da proje tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda gerçekleştirilecek kura çekilişi ile Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a yapılacak çalışma ziyaretine katılacak gazeteciler belirlenecek.