Kahramanmaraş’ta evinde düşme sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki Mahmut Taşdemir’in organları 4 kişiye hayat oldu. Mahmut Taşdemir’in başta kalbi olmak üzere karaciğeri ve böbrekleri hava ve karayolu ambulanslarıyla hastalara gönderildi.

Kahramanmaraş’ta bir rehabilitasyon merkezinde çalışan Mahmut Taşdemir, 2 Aralık 2014 tarihinde ikamet ettiği Hacıağalar Mahallesi’ndeki evinde merdivenlerden düşmesi sonucu yaralandı. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Taşdemir’in dün gece beyin ölümü gerçekleşti.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale’nin girişimleriyle Taşdemir’in ailesi organları bağışlama kararı aldı.

Taşdemir’in kalbi, karaciğeri ve böbrekleri uzman doktorlar tarafından 3 saat süren operasyonla alındı. Mahmut Taşdemir’in kalbi, Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla İzmir Ege Üniversitesi’ne, karaciğeri Malatya’ya, böbrekleri ise Gaziantep ve Kayseri’ye gönderildi.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, vatandaşları organ bağışıyla ilgili daha duyarlı olmaya davet ederek, "Hastanemizin yoğun bakım ünitesinde yatan hastanın dün beyin ölümü gerçekleşti. Biz hasta yakınlarıyla konuştuk. Hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini ve yapılan tedaviye yanıt vermediğini anlattık. Aile, görüşmesinden sonra organ bağışı yapmayı kabul ettiler. Çünkü o kadar önemli bir şey ki binlerce organ bekleyen hasta var. Türkiye’de 22 bin civarında böbrek, 2 bin 200 civarında karaciğer bekleyen hasta var. Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Taşdemir’in teyzesinin oğlu Alican Sarıgül ise, “Allah kimsenin başına vermesin. Ne kadar acılı isek o kadar da mutluyuz. Çünkü 4 arkadaşımızın sağlığına vesile olacak. Hem üzüntülüyüz, hem de mutluyuz. İki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Ömrü bu kadarmış, Allah’ım razı olsun” diye konuştu.

Organ bağışlarının alınmasının ardından Mahmut Taşdemir’in cenazesinin, ailesi tarafından teslim alınarak aile mezarlığında toprağa verildiği öğrenildi.