Balıkesir’in Bandırma ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki Veçhi Aydın, organlarıyla 3 kişiye hayat verdi.

Geçirdiği trafik kazası sonrası Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen Veçhi Aydın’ın (72) ailesi, Aydın’ın organlarını bağışladı. Veçhi Aydın’ın bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu. Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakli Birimi ile Bursa Uludağ Hastanesi’nin Organ Nakli Birimi yetkilileri, gece saatlerinde Bandırma Devlet Hastanesi’ne gelerek ameliyata başladı. Bursa Acıbadem Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, “Organ bağışı olduğu için geldik. Hastaları kurtarmak için geldik. Bir hastane donör sağlayabiliyorsa o hastane çok iyi bir hastanedir. Amacımız hasta kurtarmak ama bazen bazılarımız vefat ediyor ve ölüm kaçınılmaz. Bunun sonucu itibariyle de bazılarına hayat veriyor. Bunu, toplumun dayanışmasının doruk noktası olarak kabul ediyoruz biz. İnşallah buradan alacağımız organlarla birçok insanı yaşatma vesilesi olacak. Bunun içinde sayın başhekimini tebrik ediyorum. Biz böbrekleri almak için geldik. Operasyon yaklaşık 3 buçuk 4 saat sürecek. Alıcılarıyla buluşması da ciddi bir süreç alıyor. Çünkü en uygun alıcının bulunması için ciddi bir çaba sarf ediliyor. Testler yapılıyor. En uygun alıcı belirleniyor” dedi.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli ise, yaptığı açıklamada, “Hastamız 72 yaşında erkek hasta. Trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Bu sabah beyin ölümü kesinleşti. Ailesi, organları bağışlamaya karar verdi. Biz de durumu Bursa’daki koordinatörümüze ilettik. Onlar da uygun hastaları tespit ettiler. Ekip harekete geçti ve Bursa’dan 2 ekip geldi ve operasyona başlanıldı. Bursa’dan merakla organ bekleyen hastalarımız inşallah şifaya kavuşacak. Organını veren vatandaşımız da inşallah Allah katında büyük bir mertebeye kavuşacak. Dinen de, vicdanen de büyük bir olaydır. Organ naklini bağışlayan aileyi tebrik ediyorum. Bu büyüğümüz ölürken 3 kişiye hayat verdi” diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren operasyon neticesinde, iki ekip tarafından alınan organlar, araçlarla Bursa’ya götürülmek üzere yola çıktı.