ANKARA (AA) - Orman Genel Müdürlüğünden, Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti için ağaç kesildiği iddiasına ilişkin, "Yönetmelik gereği koordinatlara uygun beton kazık çekme işi yapılmaktadır. Bu işlem gerçekleştirilirken, kuru ve devrik ağaçların çalışmaları engellemesi üzerine 1-2 ağaç kenara alınmıştır. İddia edildiği gibi sahadaki ağaçların kesilmesi işlemleri yoktur" değerlendirmesinde bulunuldu.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yayımlanan, "Cerattepe'de Cengiz Holding ağaç kesmeye başladı" şeklindeki haberlerle ilgili iddialara yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Artvin şehrinin Kafkasör tarafı çıkış yolunda, Cerattepe'ye uzak bölgede 4 tane 30-40 santimetre çapında ladin ağacının kesilmiş olduğu tespit edilmiştir. Yolu kapatmak için usulsüz kesilen bu ağaçlar için suç zaptı tanzim edilmiştir. Kesilen bu ağaçlar, güvenlik güçlerince yolu açmak için kenara çekilmiştir. Yönetmelik gereği koordinatlara uygun beton kazık çekme işi yapılmaktadır. Bu işlem gerçekleştirilirken, kuru ve devrik ağaçların çalışmaları engellemesi üzerine 1-2 ağaç kenara alınmıştır. İddia edildiği gibi sahadaki ağaçların kesilmesi işlemleri yoktur. Ayrıca personelimize baskı yapıldığı ve görevden alındığı iddiaları gerçek değildir."