Melen Projesi kapsamında sular altında kalacak olan Ortaköy Mahallesi’nde elektrikler kesildi. Elektriklerin verilen süreden önce kesildiğini belirten mahalle sakinleri, mağduriyetleri giderilmeden ve arazi bedellerinin tamamı ödenmeden köyü terk etmeyeceklerini söyledi.

Sakarya’nın Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde önceki günlerde elektriklerin kesileceği haberinin alınmasıyla başlayan hareketlilik devam ediyor. Köyün elektriklerini kestirmemek için trafo binası önünde ateş yakan mahalle halkı, gece boyunca nöbet tutmuştu. Elektrikleri kesilen Ortaköy Mahallesi’nde mum ışığında hayatlarını sürdüren halk, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını, verilen süreden bir ay önce elektriklerinin kesilerek mağdur edildiklerini söyledi.

Ortaköy’de yaşayan 55 yaşındaki Hatice Ceylan, “Şeker hastasıyım. İlaçlarımı buzdolabında buzlukta saklamam gerekiyor. İlaçlarımın günlük alınması gerekiyor. Şu anda elektriklerimiz kesik ilaçlarımı kullanmaya korkuyorum. Günde 4 defa ilaç alıyorum. Buz olmazsa ilaçları bozuluyor, ilaçlarını alamazsam şeker komasına giriyorum. Elektrik olmazsa nasıl yaşayacağız bilmiyorum. Gideceğim bir yerde yok. Hükümetimizden yardım istiyoruz” diye konuştu.

Yatalak hasta olan 77 yaşındaki Nihat Genç’e bakan 76 yaşındaki Yadigar Genç ise yaptığı açıklamada, “Bizi mağdur ettiler. Işıklarımızı kestiler. Ben hastayım. Kalçamdan ameliyatlıyım, dizden, belden ameliyatlıyım. Bu halimle karanlıkta hasta bakıyorum. Nasın bakacağım. Bizi yetkililer böylemi bırakacaktı” ifadelerini kullandı.

Ortaköy sakinleri 10 kişilik heyetle Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a çıktıklarını, Vali Coş’un DSİ yetkilileriyle görüşeceğini kısa sürede konunun netlik kazanacağını da sözlerine eklediler.