SİVAS (AA) - Sivas'ta dün öğlen saatlerinde okuldaki devamsızlığı hakkında ailesine haber verildiğini öğrenen ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki kızdan, dün öğle saatlerinden bu yana haber alınamıyor.

Alınan bilgiye göre, Emek Mahallesinde yaşayan Erkan-Hatice Topçu çiftinin kızları, Gül Nigar Topçu (14), dün öğle saatlerinde eğitim gördüğü Muzaffer Sarısözen Ortaokuludan eve geldi.

Okul idaresinin devamsızlık nedeniyle ailesinin aradığını öğrenen Topçu, korkarak evden ayrıldı. Dün öğlen saatlerinden bu yana kızlarından haber alamayan aile, durumu polise bildirdi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Gül Nigar Topçu'nun bulunması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Kızlarının eve dönmesini isteyen baba Erkan Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin, kızının devamsızlığıyla ilgili kendisini aradığını belirterek, "Annesi ile telefonda konuştuğumuzu duymuş. Annesinden korkmuş ve evden ayrılmış. Dün saat 14.00'ten bu yana kendisinden haber alamıyoruz" diye konuştu.

Kızına seslenen baba Topçu, "Kızım bizden korkuyorsan korkmana gerek yok. Bu zamana kadar seni dövmedim, dövmem de. Annen de dövmez. Biz dersimizi aldık. Eğer başka biri kaçırdıysa, yazıklar olsun. Kızımı bıraksınlar" dedi.

Anne Hatice Topçu ise kızının okuldan sonra eve gelip yemek yediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Kızım yemek yedikten sonra sofrayı topladı. O sırada beni babası aradı. Babasıyla konuşurken okulun bizi istediğini duymuş. Devamsızlığı vardı. Telefonda babası ile bunları konuşuyorduk. Kızım eve dönsün, ona kimse bir şey yapmaz. Hata yapabilir, korkabilir evine geri dönsün. Kızım gittiğinden bu yana aramadığımız hiçbir yer kalmadı. Gözümüze uyku girmiyor."

Torunu kayıp olduğu için göz yaşlarını tutamayan babaanne Zakine Topçu da torununun eve dönmesini istedi.