ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören'de elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Osmanlı Halk Pazarı'nın zemin düzenlemesi ve altyapı çalışmalarını tamamlayarak yeni çarşının temelini attı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, temel atma çalışmaları sırasında, proje ve ihale çalışmaları ile pazar alanındaki altyapı çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Üçpınar, "Osmanlı Halk Pazarı'nı 3 ay sonra kooperatife teslim etmek istiyoruz. Bu yüzden geceli gündüzlü, 24 saat üzerinden, 3 vardiyalı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üstyapı imalatları şu an fabrikada seri bir şekilde üretiliyor. Daha sonra yerinde montaj işlemlerine başlayacağız. Yapımız mart ayının sonunda ortaya çıkar. 15 gün içerisinde de geriye kalanları bitirerek nisanda kooperatife teslim etmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Osmanlı Halk Pazarı'nın 1992 yılında, çok ilkel koşullarda inşa edildiğini belirten Üçpınar, yeni projeyle dükkanlar arasındaki koridorları genişleteceklerini ve kot yüksekliklerini artıracaklarını kaydetti.

- Ferah alışveriş ortamı oluşturulacak

Açıklamaya göre, değişik büyüklüklerde 253 yeni dükkanın yapılacağı çarşıda, kat yüksekliği sahanlıklarda 7 metre, dükkanlarda ise 4,35 metre olacak ve ferah bir alışveriş ortamı oluşturulacak.

6 bin 350 metrekare inşaat alanında yapılacak çarşıda, mescit, abdesthane, merkezi ısıtma ve soğutma, elektronik kepenk, hava perdesi, jeneratör, yangın su deposu, kapalı devre kamera sistemi gibi teknik özellikler de bulunacak.