Petrol fiyatlarındaki düşüş otobüs firmalarının bilet fiyatlarını düşürmeye yetmedi.

Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde hizmet veren bulunan firmalar son günlerde düşen petrol fiyatlarının otobüs bilet fiyatlarını etkilemediğini, yüksek maliyetler nedeniyle de bilet fiyatlarında bir indirim düşünmediklerini söylediler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Otobüsçüler Dernek Başkanı Orhan Sungur, “Petrol fiyatları dünyada çok düştü ama Türkiye’de maalesef istenilen düzeyde düşmedi. Nedenini bilmiyoruz. Bizi ilgilendiren konu ise devletin uçak yolculuğunu teşvik etmesi ancak bize aynı desteği vermemesi. Vatandaşlar eskiye göre ulaşımda daha çok uçakları tercih ediyor çünkü devlet uçakları destekliyor. Onlar çok ucuza akaryakıt alıyorlar. Otobüsçüler gibi pahalı yakıt alsalar bu kadar ucuza bilet kesemezler ama yazın ne yapıyorlar, 400 TL’ye bilet satıyorlar” dedi.

Otogarda çalışan Ali Kemal Günay ise, otogarın bu günlerde ölü sezon yaşadığını kaydederek, “Petrol fiyatları, motorin, benzin fiyatları düşse ne olur ? Ortada yolcu yok. Uçak biletleri 55 TL’ye kadar düştü. Otobüsçüleri böyle bitiriyorlar. Sadece yaz aylarında, fındık sezonunda, bayram tatillerinden i yayıporuz. Bunların haricinde sinek avlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Otogar’da bulunan firma sahibi Şenol Akbulut ise, otobüs firmaların senede 3-4 ay çalıştığını kaydederek, “Şuan 50 TL olan uçak bileti yazın 400 TL’ye çıkıyor. Otobüsçü senede 3-4 ay çalışıyor geri kalanın tümü zarar. Firmaların ve şoförlerin cebinde bir şey kalması için dolu giden otobüsün yine dolu dönmesi lazım. Bu olmuyor. Şuanda bütün otobüs camiası geriye geliyor” diye konuştu.