KIRIKKALE (AA) - MHP Kırıkkale İl Başkanlığı, son günlerde kentte yaşanan otobüs taşlama olaylarına tepki gösterdi. 

MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, İl Başkanı Erdal Baloğlu ve beraberindeki partililer, Kırıkkale-Ankara karayolu Yenişehir Kavşağı'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere giden otobüsleri durdurarak, yolculara lokum ve karanfil dağıttı.

Milletvekili Göçer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürtün Türk ile Türkün Kürt ile bir sorunu olmadığı Türkiye'de istenilmeyen olayların yaşandığını söyledi.

MHP ve yan kuruluşlarıyla alakası olmayan otobüs taşlama olaylarına ilişkin il başkanlığının burada tepki amaçlı bir program düzenlediğini belirten Göçer, "Bundan sonraki süreçte ülkemize huzur, birlik ve beraberlik diliyoruz. Hiçbir şekilde MHP'li ve Ülkü Ocakları mensubu arkadaşlarımız bu şekilde şiddete başvurmamışlardır. Bu provokasyonları yapanlarla ilgili yasal işlemleri başlatarak, bu olayların farkında olduğumuzu biliyoruz" diye konuştu.

İl Başkanı Baloğlu da ilde istenmeyen olayların olduğunu anımsatarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerine giden bazı otobüslerin fiziki müdahaleye maruz kaldığını dile getirdi.

Kendilerinin bu konuda emniyete bilgi verdiklerini belirten Baloğlu, "Bizimle beraber hareket eden arkadaşlarımız bu tür olayların içerisinde hiçbir zaman bulunmamıştır. Aramıza sızmak isteyen provokatörler, bu olayları organize etmiştir. Bizler ne kadar Türk isek, onlar da o kadar Türk, biz ne kadar Kürt isek onlarda o kadar Kürt. Hepimiz kız aldık, kız verdik. Et ve tırnak gibiyiz. Biz burada huzur içerisinde yaşarken aramıza giren bu provokatörler bu olayların ortaya çıkmasını sağladı" ifadelerini kullandı.