ORDU (AA) - Ordu'nun Çamaş ilçesinde otomobilin çarpması sonucu yaralanan karaca, sürücü tarafından tedavisi yapılmak üzere Ordu Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

 Halit Tepe idaresindeki 06 BP 3722 plakalı otomobil, dün akşam Budak Mahallesi'nde önüne aniden çıkan karacaya çarptı. Sürücü Tepe, boynuzları kırılan ve sol arka ayağından yaralanan karacayı evine götürerek veteriner çağırdı.

Sabah saatlerine kadar veteriner gelmeyince yaralı karacayı Fatsa'ya getiren Tepe, yetkililere haber vererek, karacayı Ordu Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Dün evine giderken karacanın birden önüne çıktığını anlatan Tepe, "Fren yaparak durmaya çalıştım ama yavaş bir şekilde çarpınca karaca uçuruma yuvarlandı. Boynuzları tele takılmıştı ve kurtulmaya zorluyordu. O esnada boynuzları kırıldı. Ben de yaralı olduğu için eve götürdüm ve veteriner çağırdım. Gece, aç kalmaması için yemek ve su verdim. Sabah olduğunda hiç kimse gelmeyince karacayı tekrar arabaya koydum ve Fatsa’ya götürdüm" dedi.

Fatsa'da da veteriner bulamadığını dile getiren Tepe, "Ben de son çare olarak polise haber verdim. Yaralı karacayı yetkililer tedavi etmek için aldılar. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Yaralı karacanın tedavi edildikten sonra tekrar doğaya salınacağı öğrenildi.