KONYA (AA) - Akşehir'in Saray mahallesinde, 350 kilogram ağırlığındaki danayı çalan hırsızlar, hayvanı otomobilin arka koltuğuna bindirerek kaçırdı.

Akşehir Saray mahallesinde, geçtiğimiz günlerde, Yaşar Karakoyun'a ait evin bahçesindeki ahırdan, 2 yaşındaki Holstein cinsi 350 kiloluk dana çalındı. Danayı çalan hırsızları, evde bulunan güvenlik kamerası tarafından an be an kaydederken, hırsızlar çaldığı hayvanı 42 P 7399 plakalı otomobilin arka koltuğuna zorla bindirdi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde ayrıca, hırsızlık sırasında aracın arkasına sıkışan hayvanın, boynuzunu cama vurması sonucu aracın arka camının kırdığı da görüldü.

Çaldıkları hayvanı bir süre sonra satan hırsızlar, bu seferde Afyonkarhisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Çamözü köyünde kendi araçları ile aynı markadan, başka bir aracın arka camını, arka koltuğunu, stepnesini, krikosunu, çeki halatını ve ilk yardım çantasını da çaldı.

Akşehir'in Alanyurt mahallesi yakınlarında Jandarma tarafından araçları durdurulmak istenen hırsızlık zanlısı 3 kişi, Müslüm G. (19), Sezer G. (18) ve Serdal G. (16) kaçarak, aracı boş bir arazide terketti.

Yapılan tahkikat sonucu kaçan 3 zanlının, Afyonkarahisar’ın Sinan Paşa Mahallesinden de yine aynı araçla 14 Şubat ve 17 Şubat tarihleri arasında büyük baş bir hayvan çaldıkları ortaya çıktı.

Saray mahallesinde, hırsızlık yaptıkları evdeki kamera kayıtlarından şahısları tespit eden Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri hırsızlık zanlısı 3 kişiyi her yerde arıyor.