Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Çevik, “Amacımız, Türkiye genelinde 200 bin otopark açarak 100 bin kişiye istihdam sağlamaktır” dedi.

Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Çevik, Kayseri’de düzenlenen ‘Otopark Mevzuatı Çalıştayı’nın ilk oturumunun ardından çalıştayın amaçlarından bahsetti. Çevik, “Türkiye’de Otopark İşletmecileri Derneği’nin kuruluş amacını birkaç madde altında toplayabiliriz. Birincisi megapollerimizde şu ana kadar çok büyük otopark sıkıntısı var. Şehir içi trafiği de düzenli akmıyor. Bunun asıl sebebinin otopark eksikliğinden olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun düzenlenmesi ile ilgili yeni otoparklar açarak çözüm üretileceği apaçık meydandadır” dedi.

Çevik ayrıca, Türkiye genelinde 200 bin otopark açmayı ve 100 bin kişiye istihdam sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Dolayısıyla bu çalışmamızla ilgili ileride ülkemizin illerinin tamamında olan yaklaşık 200 bin otopark faaliyete geçirmek ve bunları projelendirip faaliyete geçirmektir. Arkasından da yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlamak gibi bir hedefimiz var. Bununla ilgili gerek bakanlıklarımızla gerek belediyemizle ve otopark girişimci vatandaşlarımızla devamlı irtibat halindeyiz. İnşallah ülkemizde bunu başaracağız. Bir kısım belediyeler ile ilgili yasaların çıkması noktasında biz de elimizden gelen desteği sağlamak istiyoruz. Otopark demek, trafik demektir, trafiğin akışı demektir” ifadelerini kullandı.