Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Çorak köyünde ikamet eden Özsayan çifti, bahçelerine diktiği kabakları büyüyünce adeta şoka uğradı.

Çorak köyünde yaşayan ve uzun zamandan beri hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan 75 yaşındaki Beytullah Özsayan ve 58 yaşındaki Münevver Özsayan çiftinin çalışma azmi görenleri şaşkına çevirdi. Münevver teyze bundan 5 ay önce bahçesine tohumluk kabak çekirdeği ekti. Aradan aylar geçince devamlı bahçesini kontrol eden Münevver teyze kabakların büyüdüğünü görünce şoka uğradı. Özsayan, eşine durumu bildirdi. Münevver Teyze, büyüyen kabağı almak için deneme yaptı ancak kaldıramayacağını anlayınca komşulara haber verdi. Ağırlıkları 50 kiloya gelen ve toplam ağırlıkları 100 kilo olan iki kabağı el arabası yardımıyla bahçesinden aldı. Çalışma azmini İHA’ya anlatan 58 yaşındaki Münevver Özsayan, “Çorak köyünde oturuyorum. Yaşım 58. On yaşından bu yana bahçeyle uğraşıyorum. Bahçeme biber, patlıcan, kabak, salatalık, fasulye dikerim. Bu sene biberlerden biber turşusu kurdum. Elimden geldiği kadar bahçemle uğraşırım. Bahçeme kabak diktim. Olsun olmasın diye bir deneme yaptım. Bundan önce de yaptım ve hiç olmadı. Bu yıl da üstüne fazla düşmeyeceğim ama ne olursa olsun dedim ve ektim ve yerini kazdım. Arada kabaklara bakmaya giderdim. Bir baktım ki gittikçe bu kabak büyüyor” dedi.

“58 YAŞIMA GELDİM KABAKLARI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM”

Hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan Münevver Teyze, bahçesine diktiği kabak tohumlarının bir anda büyümesinden dolayı mutluluk duyduğunu ve heyecanlandığını belirtirken şoka uğradığını şöyle anlattı; “Aynı zamanda bahçenin yanı sıra da hayvancılıkla uğraşıyorum. Hasta halimle de eşime yardımcı oluyorum. Bahçe de kabakları görünce büyük olanı daha sonra gördüm. Kabakları büyük olduğunu görünce şok geçirdim. 58 yaşımı bitiyorum ben böyle bir şey görmedim. Yerinde görünce çubukla yerini açtım ve merakım ve heyecanımdan olduğum yerde kalıverecek duruma düştüm. Bahçeden bunları taşırken zor taşıdım. El arabası yardımıyla ve eşimden, çevredeki komşuların yardımıyla bahçeden zor çıkarttık. Kabakları çocuklarımla yiyeceğim. Komşularıma veririm. Satmayı düşünmüyorum. Ancak bir tanesini satmayı düşünüyorum.”

“KABAKLARI SATMIYORUZ, ONLARI BİZ YİYECEĞİZ”

Münevver Özsayan’ın eşi, maden ocaklarından emekli 75 yaşındaki Beytullah Özsayan da, eşinin bahçeye kabak diktiğini ve ayrıca ara sıra kabakları kontrol ettiğini, kabakları bu kadar büyüdüğünü görünce kendisinin de şoka uğradığını ve kabakları satmayacaklarını ifade etti. Özsayan, Çorak köyünde oturduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendim madenden emekliyim. Ayrıca, köyde imamlık yaptım. Ben hayvanlara bakarken eşimde bahçeye kabak dikti. Kabaklarda gün gün büyümeye başladı. Ben de arada kabaklara bakardım. Sonra tekrar gittiğimde komşularımda bana kabakların büyüdüğünü söyledi. Gittim, baktım ve ben şok oldum. Böyle oluşumdan dolayı da bende çok memnun kaldım ve heyecanlandım. Çiftçiyim ama bende bu yaşıma kadar böyle büyük kabakla karşılaşmadım. Mevsimi gelince kabakları oradan çıkardık ama yokuş olduğu için zorlandık ve komşulara haber verdik. Kabağı tek kişi kaldıramıyor. Komşulara haber verince hep beraber bu kabakları getirdik. Bana çevreden ’Bu kabakları sat’ dediler ve bende bu kabakları satmıyorum. Bu kabakları ben ailecek yiyeceğiz ve komşulara da vereceğim. Bu kabakları bu şekilde evde muhafaza altına aldık.”