ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu arasında, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin fiziksel ve sosyal aktivitelere daha fazla katılımının sağlanması için protokol imzaladı.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, imza töreninde, protokol ile özel eğitime ihtiyacı olan öğrencileri daha fazla spor ve sosyal aktiviteye yönlendirmek istediklerini belirterek, katkıları için Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna teşekkür etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da protokolün vatana ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Protokol ile bakanlığa bağlı özel eğitim okul veya kurumu, özel eğitim sınıfı, kaynaştırma veya bütünleştirme uygulamaları yoluyla genel eğitim kurumlarında okuyan, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin daha fazla fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımı, sporla fizik kondisyonlarının geliştirilmesi, sosyal uyum davranışları geliştirilmesi, toplumla ilişkilerinin güçlendirilerek ulusal ve uluslararası oyun kurallarına uygun olarak yarışmalara katılması amaçlanıyor.