Gaziantep’te yaşayan ve engelli olduğu için yaklaşık 10 yıldır babasının mezarına gidemeyen Firdevs Satıl Babaiban, kendisi için yapılan yol sayesinde babasının mezarına gidip dua edebiliyor.

Babası Mustafa Satıl’ın Gaziantep Asri Mezarlık içinde bulunan mezarına, yolun yokuş ve bozuk olması, ayrıca kendisinin de yürüyemeyecek kadar engeli olması nedeniyle gidemeyen Firdevs Satıl Babaiban, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisi için yaptığı yol sayesinde artık mezarlığa gidebiliyor.

Engelliler haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gidip Şube Müdürü Salih Yıldırım ile görüşen ve yaşadığı sıkıntıyı ileten Babaiban, engelli olduğu için yaklaşık 10 yıldır evinden çıkamadığını ve babasının mezarına gelip dua edemediğini iletti. Sorunun, yolun yokuş ve bozuk olmasından kaynaklandığını ileten Babaiban, kendilerine bir araç aldıklarını ve yol yapıldığı takdirde 10 yıl aradan sonra babasının mezarının başına gidip dua etmek istediğini ifade etti. Şube Müdürü Salih Yıldırım da mağdur vatandaşın sorununu çözmek için harekete geçti. Mezarlık içinde proje doğrultusunda yapılan yollar durdurularak, kilitli parke taşı döşemesi yapıldı. Firdevs Satıl Babaiban, yolun bitmesiyle birlikte yıllar sonra babasının mezarının başına gidip dua etti. Yaşadığı mutluluğu gizleyemeyen Babaiban, kendisine yardımcı olan ve bu duyarlılığı gösteren herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti. Kızıyla birlikte babasının mezarı başına giden Firdevs Satıl Babaiban, “Babamın mezarına araba inmiyordu. Ben engelli olduğum için buraya arabayla gelemiyordum. Müdür beyden rica ettim. O da babamın mezarının bulunduğu sokağa öncelik tanıdı. Sonra da yaptırdılar. Bana yardımcı oldukları için Allah hepsinden razı olsun. Şimdi rahatlıkla mezarın başına gelip dua edebiliyoruz. Fatma Şahin’e de müdür beye de çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Engelliler haftasında geldim. Müdür beye arabayla aşağıya inemiyorum dedim. Müdür bey de en kısa zamanda yaptırdı. Şimdi rahatlıkla gelip ziyaretimi yapabiliyorum. Dua edebiliyorum” dedi.