Yapımı hızla devam eden 3. köprüde kulelerin betonarme işlemi biterken, köprüye atılacak tabliyeler için inşaata yüzen vinç getirildi. Haydarpaşa Limanı’nda bekletilen tabliyeler ise ilk kez görüntülendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın “Bu hafta köprünün ilk tabliyesini atacağız. Silueti de yavaş yavaş görülmeye başlanacak” açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği 3. köprü inşaatındaki son durumu ve köprüye atılacak tabliyeleri İhlas Haber Ajansı görüntüledi. 29 Ekim 2015’te açılması öngörülen 3. Köprünün inşaatında kulelerin betonarme işlemi biterken, köprü kulelerinin yüksekliği 305 metreye ulaştı. Köprü inşaatından çalışmalar hızla devam ederken, çalışmaları İHA görüntüledi. 305 metreye ulaşan kulelere semerler konulduktan sonra, ana halatların montajlarına başlanacak.

Öte yandan, kulelerin bitmesiyle birlikte oluşan manzara da büyülemeye başladı. Bakan Lütfi Elvan’ın “Tabliyeleri atacağız” açıklamasının ardından tabliyeler için denizde bir yüzer vinç, karada ise bir mobil vinç hazır bekletiliyor. Haydarpaşa Limanı’nda gemide bekletilen tabliyeler için de uygun hava şartlarının oluşması bekleniyor. Hava şartlarının oluşmasının ardından, gemiyle köprü inşaatına getirilecek tabliyeler, yüzen vinç ile alınıp karaya götürülecek. Daha sonra yüzen vincin getirdiği tabliyeler, karada bekleyen mobil vinçle köprüye atılacak.

TABLİYELERİ İHA GÖRÜNTÜLEDİ

İHA kameraları, uygun hava şartlarının oluşması için Haydarpaşa Limanı’nda bekletilen tabliyeleri görüntüledi. Limanda gemide bekletilen tabliyeler, daha sonra 3. köprü inşaatına götürülecek.

Öte yandan köprüye bağlanan Kuzey Marmara Otoyolu’nda da çalışmalar hızla devam ediyor. Kamyonlar adeta birer karınca gibi çalışırken, otoyolda 102 adet menfez, 6 adet alt geçit ve 1 adet üstgeçit tamamlandı. Projenin tamamında 1250 adet makine ve çeşitli ekipmanlar kullanılıyor.

GÜNEY KORELİLERE ÖZEL AŞÇI

Proje genelinde 487’i teknik personel olmak üzere, toplam 6 bin 107 kişi çalışıyor. Baş döndüren çalışmaların, hava şartlarının uygun olması halinde 24 saat devam ettiği öğrenildi. Güney Koreli mühendisler de inşaatta neşeli tavırlarıyla dikkat çekiyor. İnşaatta çalışan 150 Güney Koreli için, Güney Kore’den özel aşçı getirildiği belirtildi.

3. KÖPRÜDE ÖZÇEKİM

Projede çalışan görevliler ise boş vakitlerinde, biten kulelerin önünde özçekim yapmayı ihmal etmedi. O anlar da kameralar tarafından görüntülendi.