Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bedelli müjdesi 130 bin üyesi olan Bedelli Askerlik Platformu’nda yüzleri güldürdü. Platform sözcüsü Ali Deniz Keşkür, “Bugün bir bayramdı. Bu yasadan yararlanacakların içinde kredi kartının asgari ödemesini yapamayan, kredi borcunu ödeyemeyen kişiler bile var” dedi.

Türkiye’de zorunlu olan askerlik hizmetini bedelli yapmak isteyen milyonlarca genç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bedelli müjdesi vermesiyle büyük sevinç yaşadı. Bedelli askerlik yasasının çıkması için meclis ve partililerle sıkı görüşmeler yapan Bedelli Askerlik Platformu’nda müjdeli haber karşısında yüzler güldü.

Bedelli Askerlik Platformu sözcüsü Ali Deniz Keşkür, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklaması ile adeta bayram yaşandığını belirterek, “Bedelli bekleyenler için bugün bir bayram. Her zaman söylenir ‘Zenginler bedelli askerlik yapar’ diye. Ancak durum böyle değil. Bu yasadan yararlanacakların içinde kredi kartının asgari ödemesini yapamayan, kredi borcunu ödeyemeyen kişiler bile var” dedi.

Keşkür, Bedelli Askerlik Platformu olarak meclise defalarca sunum yaptıklarını, sosyal medya üzerinden örgütlendiklerini ve sosyal medyadaki hareketlenmelerin milletvekilleri ve partililer üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

“TAKSİTLENDİRME OLURSA DAHA ÇOK KİŞİ YARARLANIR”

Çıkan yasa karşısında sevince boğulanların yanı sıra yaş durumundan dolayı üzülenlerin de olduğunu anlatan Keşkür, “Şu an bedelli askerlikten faydalanabilecek 700 bin kişi var. Gönül isterdi ki yaş daha düşük tutulsun ve ücret taksitlendirilsin. Belki ileride bununla ilgili açıklama da yapılabilir. Eğer böyle olursa herkesin daha fazla yararlanabileceği bir yasa olur” ifadelerini kullandı.

“SEVİNÇTEN 30 YAŞINDAKİLER ‘BEN DE GİRER MİYİM’ TRAVMASI YAŞIYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjdeli haberi vermesi karşısında telefonlarının susmadığını belirten Keşkür, kimilerinin de sevinçten duruma inanamadığını aktardı. Yaşının 30 olmasına rağmen şüphe taşıyanların olduğunu belirten Keşkür, şunları söyledi:

“Bedelli bekleyenler için bugün bir bayram. Tabi inanamayıp arayanlar da var. ‘Biz izledik ama gerçekten çıktı mı’ diye soranlar var. Örneğin 1984 doğumlu bir arkadaşım arayıp ‘Acaba ben faydalanabilir miyim’ diyebiliyor. Düşünün ki öyle bir travma var. Yaşını hesap edemiyor. Herkes için mutlu bir gün, hepimize hayırlı olsun.“

“ÜCRET YURT DIŞINDA DA AYNI”

Keşkür, bedelli askerlik ücretinin uygun olduğunu, yurt dışında da bu ücretin 18 bin TL’ye tekabül eden 6 bin Euro olduğunu sözlerine ekledi.