Gaziantep’in Islahiye ilçesinde meydana gelen yangında, bir ailenin evi tamamen kül oldu. Eşi Kıbrıs’ta inşaat işçisi olan ve 5 çocuğu bulunan anne, yetkililerden yardım istedi. Çocuklardan Berivan da Cumhurbaşkanına seslenerek, eşyaları yandığı için okula gidemediğini söyledi.

Edinilen bilgilere göre, olay, dün 15.15 saatlerinde Islahiye İlçesi Boğaziçi Beldesi Çınçıklı Mahellesi’nde yaşandı. Zeynep Geliyor, küçük çocuğunu banyoda yıkarken yatak odasından duman kokusu geldiğini fark etti. Evde bulunan diğer çocukların yatak odasının yandığını söylemesi üzerine anne Zeynep Geliyor, yangına ilk olarak kendi imkanları ile müdahale etmek istedi. Fakat çocuklarının dumandan zehirlenmemesi için can havliyle dışarıya çıkaran anne Zeynep Geliyor, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, Geliyor ailesinin evi tamamen kül oldu. Evde bulunan bütün eşyalar tamamen yanarken, 5 çocuğu ile soğuk havada dışarıda kalan anne, yetkililerden kendisine yardım eli uzatılmasını istedi. Evde bulunan eşyalar dışında çocukların okul kıyafetleri, defter, kalem ve oyuncakları da kullanılmaz hale geldi. Kocası Kıbrıs’ta inşaat işçisi olarak çalışan anne, tek dertlerinin çocuklarını okutmak olduğunu söyledi.

"DIŞARIDA KALDIK NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

37 yaşındaki anne Zeynep Geliyor, olay anında banyoda çocuğunu yıkadığını ifade ederek, bir an yatak odasından koku geldiğini hissettiğini söyledi. Zeynep Geliyor, “O anda çocuklarım yanıma gelerek yatak odasında yangın çıktığını söylediler. Ben de hemen kendi imkanlarımla yangına müdahale etmek istedim. Su döktüm ama yangın bütün evi sarmak üzereydi. Çocuklarım yanmasın ve zehirlenmesin diye onları hemen dışarıya çıkardım. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Daha sonra itfaiyeyi aradım. Çocuklarımın okula gidecek kıyafeti, kitap, defter ve kalemi bile yok" dedi.

BERİVAN’DAN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI

Okul kıyafetleri ve eşyaları yandığı için okula gidemeyeceğini söyleyen Berivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kendisine ve ailesine sahip çıkılmasını istedi. Berivan, “Ben okuyup öğretmen olmak istiyorum. Bizim evimiz yandı. Şimdi dışarıda kaldım. Bize yardım edin" dedi.